Pages - Menu

21 Mayıs 2014 Çarşamba

Kredi Hesaplama Yaparken Neler Bilinmeli?

Kredi işlemleri ve işlemlerin oluştuğu süreç araştırmanın iyi yapıldığı bir süreç olmalıdır. Kredi çekerken ve çektikten sonra kredi hesaplama bu konuda büyük bir yardımcı olacaktır. Hayatınızda yapacağınız kritik durumlarda ihtiyacınız olan krediyi çekerken kredinin masraf oranlarına sahip olması ve çektikten sonra ödeme konusunda rahat olabilmesi için kredi hesaplama kriterlerini bilmeniz işinize yarayacaktır. Faiz oranının yanında istenilen diğer masraflarla birlikte kredinin incelenmesi ve bir bütün olarak kredi incelemeleri bu hesaplamalara göre yapılmaktadır.


Kredi Hesaplama Aracı İle Faiz Oranı Nasıl Hesaplanır?



Öncelikle kredi işlemlerinizi aceleye getirmemeye dikkat etmelisiniz. Sağlıklı ve en uygun kredi imkânlarından yararlanabilmek için kredi hesaplama sistemi ile hesaplamalar yaparak faiz oranı ve vade arasındaki oranı iyi yakalamalısınız. Sadece faiz oranını dikkate alarak yaptığınız hesaplamalar tamamen doğru...
sonuca ulaşmanızı engelleyecektir.Çünkü genellikle bankalar faiz oranının yanında artı olarak masraflarda isteyeceklerdir. Bunun yanında vadenin uzunluğu da faiz oranını etkileyen önemli konulardan biridir. Vadenizi uzun sürede seçmeniz faiz oranının artmasına doğal olarak ödeyeceğiniz anaparanın daha fazla olmasına sebep olacaktır. Bu gibi hesaplamaları daha kolay bir şekilde yapabilmek için kredi hesaplama araçlarını kullanabilirsiniz. Kredi hesaplama araçları vadeye göre artan faiz oranını ve ödemeniz gereken parayı gösterecektir. Ancak şunu unutmayın ki bankanın isteyeceği dosya masrafı, avukat parası vs. gibi ekstreler bilinip bu toplamın üzerine eklendiği sürece tamamen ödeyeceğiniz ücreti görmeniz mümkündür. Yani bir banka düşük faizli kredi verebilir ancak istediği ekstra masraflar yüksekse düşük faiz oranının size hiçbir faydası olmayacaktır.


Kredi hesaplama ile Kredi Takibinin Önemi Nedir?



Kredi hesaplama aracını kullanırken bankanın faiz oranını öğrenmeniz ve istediğiniz vadeye göre hesaplamanız yeterli olacaktır.Bunun yanında banka ile yaptığınız görüşmeler sonrasında bankanın isteyeceği ekstra masraflar bu ücrete eklenerek ödeyeceğiniz parayı görmüş olacak ve bankalar arasında karşılaştırma yapabileceksiniz. Kredi işlemlerinizi yapacağınız hesaplamalar sonucunda en uygun bir şekilde tamamlayıp kredinizi çekmeli ve sonrasında sürekli olarak takibinde olmalısınız. Şöyle ki kredi ücretinize bilginiz olmadan ücret eklenebilir ve farkında olmadan hesap özetlerini takip ettiğiniz için ücretlendirilebilirsiniz. Size mesaj ve e posta ile bilgi gönderilerek ödeyeceğiniz anaparaya ücret eklenecektir. Bu ve bunun gibi konuları takip etmeniz kredi borcunuzun artmamasını sağlayacaktır. Kredi işlem süresi ve ödeme sürecinde mutlaka elinizde bulunan dekontları, dokümanları saklamalı ve krediniz bittikten sonra farklı nedenlerle bankanın sizi ücretlendirmesine karşı emniyette olmalısınız.